Vinkit vaatehuoltoon

Pidennä vaatteidesi käyttöikää huoltamalla niitä oikein!

Huolla vaatteitasi oikein

Oikein pidetty vaate säilyy pidempään kauniina ja käyttökelpoisena!

Vaatteiden oikeanlainen huoltaminen ja korjaaminen on yksi tärkeimmistä osa-alueista ekologisessa kuluttamisessa, sillä mitä pidempään vaatteesi kestävät, sitä vähemmän tarvitsee ostaa uutta!

Tiedon, oikeanlaisten hoitotapojen ja yksinkertaisten välineiden avulla voit pidentää vaatteidesi käyttöikää huomattavasti ja pitää ne uudenveroisina pidempään.

Vaatehuollon vinkkejä

Keräsimme alle vinkkejä, jotta pystyt hyödyntämään vaatteitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

600x600 px

Tuuleta vaatteita

Vaatteita pestään usein liian tiheästi, jolloin vaatteen käyttöikä lyhenee. Tuulettamalla voit vähentää pesukertoja, minkä ansiosta vaatteiden muoto ja laatu säilyvät pidempään.

600x600 px

Noudata pesuohjetta

Alkuperäisen laadun säilymiseksi vaate tulee usein pestä tietyssä lämpötilassa. Tästä syystä vaatteessa olevaa pesuohjetta on tärkeä noudattaa.

600x600 px

Käsittele tahrat heti

Mitä kauemmin tahra on vaatteessa, sitä hankalampi se on poistaa, joten toimi nopeasti. Käsittele tahrakohta materiaalille sopivalla tavalla ja kostuta tai pese se pian tämän jälkeen.

600x600 px

Täytä pesukone järkevästi

Pese aina täysiä koneellisia. Hienopestävät materiaalit tarvitsevat reilummin tilaa. Liian täydessä koneessa pesutulos voi olla heikko.

600x600 px

Lajittele pyykit

Lajittele tummat, vaaleat sekä valkoiset erikseen. Aseta lämpötila ja ohjelma hoito-ohjeen mukaan. Pese erittäin likaiset erikseen.

600x600 px

Käy pyykit läpi ennen pesua

Tyhjennä taskut ja solmi nauhat sekä vyöt. Sulje vetoketjut, tarranauhat ja hakaset. Käännä tarvittaessa vaatteet nurinpäin.

Olet nyt onnistuneesti mukana
Sähköpostisi on nyt rekisteröity